maspiteu_02
Residència geriàtrica Mas Piteu
13 octubre, 2016

Centre de dia per a persones majors dependents

1172CM Meliana 01

Centre de dia per a persones majors dependents

SITUACIÓ:

Meliana. València

PROMOTOR:

Ajuntament de Meliana

SUPERFÍCIE:

2179 m2

Descripció

El projecte desenvolupa un edifici, inicialment en planta baixa i amb diverses zones obertes que permeten relacionar els diferents espais funcionals de l'edifici, alhora que aporten qualitat ambiental a l'edifici i als usuaris i usuàries. Un edifici singular, de línies simples i netes, d'amples murs i un sistema constructiu sostenible i perfectament adequat a les necessitats de l'Albufera valenciana: un edifici construït mitjançant prefabricats de fusta estructural amb aïllament de bales de palla al seu interior.

A causa de la geometria de la parcel·la, al sistema constructiu d'amples bales de palla i a l'extens programa a complir en planta baixa, l'edifici es planteja com un volum tancat sobre sí mateix, però que al seu torn es relaciona amb l'entorn (parcs , horta, etc.) a través dels espais exteriors i oberts que es generen dins del perímetre de la parcel·la, a manera de "mossegades" de la geometria rectangular exterior.

L'edifici permet el seu creixement en una planta superior, per a albergar una futura residència de gent gran, sota el model actualitzat i humanitzat d'unitats de convivència o agrupacions del voltant de 15-20 persones en una mateixa àrea.