894hc-p14_01
Reforma de l’Àrea de Vigilància Intensiva. Hospital Clinic
17 novembre, 2016
894hc-inm2_01
Reforma del Laboratori d’Immunologia
17 novembre, 2016

UCI Hepàtica. Hospital Clinic

894HC UCIH_01

UCI Hepàtica

SITUACIÓ:

Barcelona

PROMOTOR:

Hospital Clínic de Barcelona

SUPERFÍCIE:

612 m2

Descripció
El projecte de la nova UCI Hepàtica, situada al pavelló 5 de la planta 3ª de l’Hospital Clínic, integra un canvi radical en el model de la UCI, tant a nivell arquitectònic com a nivell de processos i tecnologia aplicada. El pacient és el centre de la unitat. La unitat està formada per 6 boxos de semi-crítics i 8 boxos de crítics, situats al final de pavelló per obtenir més llum natural i espais més grans. Els boxos han augmentat de dimensió, permetent col·locar els llits paral·lels a la façana i creant el millor espai pel pacient. S’ha dissenyat un moble per cada box que integra la tecnologia de RFID, el rentat de mans i els elements necessaris pel personal en el seu dia a dia. D’aquesta manera es vol optimitzar la feina del personal, millorant la seva atenció al pacient. El box és l’habitat del pacient durant un llarg període de temps, per aquest raó s’ha fet un espai íntim, confortable, recollit, i amb possibilitat de personalitzar-lo mitjançant parets magnètiques que permeten penjar fotografies o records del pacient. S’han eliminat les parets vidriades entre boxos, i la paret del passadís s’ha treballat amb uns vinils que disminueixen l’efecte peixera sobre el pacient. També s’han tret totes les alarmes sonores a l’exterior, i s’ha estudiat minuciosament la il·luminació perquè sigui l’adequada durant el dia i durant la nit. La nova UCI Hepàtica és el nou referent per la seguretat i el confort del pacient.