dsc_8126
Nou Servei de Dermatologia. Hospital Clinic
17 novembre, 2016
894HC UCIH_Hemodinamica 02
Hemodinàmica Hepàtica. Hospital Clinic
29 maig, 2018

Reforma de l’Àrea de Vigilància Intensiva. Hospital Clinic

894hc-p14_01

Reforma de l’Àrea de Vigilància Intensiva, Hospital Clinic

SITUACIÓ:

Barcelona

PROMOTOR:

Hospital Clínic de Barcelona

SUPERFÍCIE:

323 m2

Descripció
El projecte de la reforma de l’Avi, situada al pavelló 0 de la planta 4ª de l’Hospital Clínic, integra un canvi radical de distribució i una demanda d’una alta tecnologia aplicada a l’arquitectura. Es crea una unitat de referència amb els últims avenços tecnològics mèdics, que s’integren en els detalls i solucions constructives. La unitat està formada per 5 boxos, un dels quals és d’aïllats, que permet tenir pacients amb malalties infeccioses d’alt risc com l’ebola. Els boxs estan disposats al voltant d’un control central, des del que hi ha visibilitat total de la unitat. A la part posterior del control es situen els suports tècnics i sales de metges, així com un espai de brut i neteja tipus transfer. Els tancaments dels boxs són amb vidres electropolaritzats, fet que facilita la versatilitat segons el tipus de pacient i les seves necessitats. També permet que els dos boxs que no tenen llum natural directa la puguin tenir a través dels vidres situats a la partició amb el box del seu costat, que sí que té finestra exterior. La unitat està en permanent canvi degut a la implementació periòdica de noves tecnologies. Les solucions constructives són suficientment versàtils per poder albergar tots aquests canvis sense fer canvis de distribucions ni acabats, ja que la unitat està en permanent funcionament i els canvis es fan amb ple rendiment de la unitat.